www.forlife.rs
 
Serbian   Engleski  
jezik/language  
 
Proizvodi FOR LIFE izradjeni su od najboljih uvoznih sirovina svetski poznatih i priznatih proizvo?aea FOR LIFE - Proizvodnja GSN Group tel:+381 11 373 9192
 
 
 

Imunitet

Imunitet je medicinski pojam kojim se označava sposobnost organizma da se odupre i odbrani od infekcija, bolesti ili neke druge biološke ili hemijske opasnosti. Imunitet funkcioniše poput mehanizma čija je uloga uspostavljanje barijera protiv patogena (virusi, bakterije, parazita), kancerogenih ćelija, štetnih molekula i otrova (npr. zmijski). Sveukupni mehanizam odbrane organizma zovemo imuni sistem. Imunitet je prirodna sposobnost organizma da prepozna stvari koje ga ugrožavaju i da se od njih zaštiti.

Brojni su razlozi koji mogu oslabiti funkcionisanje našeg sistema obrane. U prvom redu to su stres, iscrpljenost i hronični umor, zatim neprimeren način ishrane uz smanjen unos pojedinih vitamina, minerala i antioksidansa, kao i stil žvljenja s nedovoljno telesne aktivnosti, pušnje i sl. Nadalje, u novijim istraživanjima i ispitivanjima tla je utvrđeno smanjenje količine minerala usled modernih metoda obrade tla i uzgoja biljaka pa je stoga i kvalitet hrane značajno smanjen. Isto tako tokom jesenjih i zimskih meseci je slabije dostupno voće i povrće organskog porekla, a u supermarketima kupujemo povrće i voće koje je dugo skladišteno prilikom čega se gubi velika količina vitamina i minerala.

Za pravilan rad imunološkog sistema od presudne je važnosti i adekvatan unos cinka, gvožđa, bakra, selena, vitamina A, B6, C i E (nalaze se u voću, povrću, žitaricama i semenkama). Ojačajte Vaš imunitet Proizvode For Life možete kupiti u svim bolje snabdevenim apotekama u Srbiji, BIH-Republici Srpskoj i Crnoj Gori, kao i u dva velika lanca apoteka Srbija - Lilly drogerie - apoteke i BIH - Moja Apoteka d.o.o Banja Luka, Republika Srpska.

ForLife proizvodi:
HEALTH ENERGY
METABOLISM BOOST
DETOX
ANTIFLU
WEIGHT CONTROL
URINOPROTECT
VISION / SKIN