www.forlife.rs
 
Serbian   Engleski  
jezik/language  
 
Proizvodi FOR LIFE izradjeni su od najboljih uvoznih sirovina svetski poznatih i priznatih proizvošača FOR LIFE - Proizvodnja GSN Group tel:+381 11 373 9192
 
 
 
 
Dijetetski suplement - 30 kapsula

Prirodna kombinacija liofilizovanog matiĆØnog mleĆØa, propolisa i vitamina A, idealna za poboljšanje imunog i nervnog sistema. Mnoge biološki vredne supstance iz mleĆØa i propolisa (vitamini, minerali, enzimi i flavonoidi) u zajedniĆØkom delovanju sa beta-karotenom (prekursorom vitamina A), blagotvorno utiĆØu na imunitet organizma koji je svakodnevno izložen raznim nepovoljnim uticajima.

Beta-karoten je biljni proizvod (provitamin) koji se u organizmu pretvara u dragoceni vitamin A, poznat po zaštitnoj ulozi koja se posebno ispoljava na epitelu kože i sluzokože.

Beta karoten je široko rasprostranjeni biljni pigment koji se nalazi u voƦu i povrƦu, u svim nijansama od žute i narandžaste, pa sve do tamno zelene boje (šargarepa, dinja, kruška, jabuka, spanaƦ, blitva). Kad se preporuĆØuje konzumiranje "obojenog" voƦa i povrƦa, misli se upravo na beta-karoten.

Beta-karoten je jak antioksidans. Njegova uloga u zaštiti i stimulaciji odbrambenih snaga je vrlo znaĆØajna, naroĆØito za starije osobe. Smatra se da antioksidansi smanjuju opasnost od dobijanja raka i srĆØanih oboljenja. NajznaĆØajniji ĆØinilac koji podstiĆØe apsorpciju su masnoƦe, jer se karotenoidi apsorbuju samo u prisustvu žuĆØnih soli. Vlakna iz hrane smanjuju, odnosno inhibiraju apsorpciju karotenoida.

Beta-karoten predstavlja, kao što je poznato, snažan izvor vitamina A, u koji ga, zavisno od potreba, pretvara naš organizam.

Vitamin A deluje na mlade Ʀelije u dubljim slojevima kože i sluzokože, tako da one sazrevaju i zamenjuju stare odumrle Ʀelije koje se ljušte sa površine. SliĆØan uĆØinak beta-karoten pokazuje i u drugom organima, kao što su pluƦa, creva, mokraƦni putevi, štitasta žlezda.

Beta-karoten štiti kožu od opasnog spektra UV zraĆØenja, pa se, osim u preparatima za sunĆØanje, preporuĆØuje i uzimanje dijetetskih suplemenata nekoliko nedelja pre jaĆØeg izlaganja suncu. Neophodan je za stvaranje pigmenta melanina. Prevencija noƦnog slepila i preosetljivosti na svetlo, takoĆ°e su funkcije beta-karotena.

VISION / SKIN SE PREPORUƈUJE:

- za prirodno jaĆØanje otpornosti organizma
- pre, za vreme i posle velikih psihofiziĆØkih napora, ukljuĆØujuƦi sunĆØanje i boravak na snegu
- za poboljšanje vida
- za poboljšanje stanja kože (suva koža, svrab, upale kože, opekotine)
- kod osteoporoze
- kod steriliteta

Sastav
1 kapsula sadrži:
Liofilizovani matiĆØni mleĆØ.................... 70 mg
Propolis (u obliku 70-procentnog ekstrakta)... 70 mg
Beta-karoten ...................................... 4,8 mg